Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indiai azaz Bengáli róka

2009.03.08

Indiai azaz Bengáli róka

(Vulpes bengalensis)

 

          

             Az egyetlen Indiában élő rókafajta. 10 évig, vagy tovább is élhetnek.

            Bundája barnás-vörös. Törzs hossza 50 cm, farokhossz: 25-30 cm, marmagassága: 26-28 cm, súlya: 3-4 kg lehet. Előfordulási helye Indián belül Nepálban van, valamint Himalájától délre Bangladesben. Félszáraz területen él, de megtalálható mezőn, erdőben, hegyekben és emberhez közeli településeken. Tápláléka széleskörű, beleértve rovarokat, hüllőket, kis ragadozókat, tojást és gyümölcsöt is. Az Indiai róka párban, rókalyukban él. Mivel nagymértékben üldözik, vadásszák, így főleg éjszaka jön elő. Vemhességi ideje 51-53 nap, azután az alomban 3-6 kölyök látja meg a napvilágot. Kölykök súlya: 50-100 gramm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.